Sociaal wenselijk

De overgrote meerderheid van de respondenten in mijn LinkedIn-peiling verwacht wat extra’s van scholen die zich naar Erasmus noemen. Terecht, wat mij betreft, en ook heel goed mogelijk.

Natuurlijk is het helaas een kleine steekproef van 20 personen, getrokken uit de slecht gedefinieerde populatie van mijn LinkedIn-contacten. En erger nog, het is ook nog een onzuivere steekproef. Ik sprak een oud-collega, die uitlegde dat hij de peiling wel langs zag komen, maar niet had ingevuld:

“Ik denk dat in de meeste gevallen de naam Erasmus zomaar een naam is, maar dat is natuurlijk niet het sociaal wenselijke antwoord“.

Maatschappelijk gewenst

Inderdaad, het lijkt erop dat het gebruik van Erasmus’ naam vaak geen betekenis heeft, maar het zou zeker maatschappelijk gewenst zijn als we in Erasmus’ lijn wat meer nadachten over ethiek. Om te beginnen, dunkt mij, als je je naar hem noemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *